URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 -URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站 - URBAN CURATING 城市策展 - FACE TRACKING 人脸追踪 - VIRTUAL REALITY 虚拟现实 - RELAX AREA 休闲区 - AUGMENTED REALITY 增强现实 - RAILWAY STATION 火车站

Higold Headquarters


悍高总部 Higold Headquarters


Pininfarina


悍高总部位于顺德,是一座集建筑元素、公共空间、产品于一体的标志性、考究综合体,特征独特鲜明。Pininfarina Architecture负责该集团整个建筑项目的设计,包括所有办公区域和公共空间的内部陈设、立面及景观设计。

该建筑的定位是生活类建筑,要求用户和空间可以无缝交互。由于集成了先进的新兴技术,可以使用许多基于定位的服务和建筑成果,从而激活定制旅程和服务,最大程度地提高用户的幸福感和内部舒适度。

该项目由两座建筑连接而成——主体建筑用于办公室,另一座用作宾馆。它的灵感来自一个颇有诗意的概念:母携幼子,涉人初,领其路。将孩子揽入怀中的母亲臂弯是整个项目的关键元素,其功能是成为一个连接的桥梁。建筑的符号性通过幕墙得到增强,在双层玻璃和透明的内表面映衬下,幕墙在外部创造了更多的阴影效果。

这样的设计不仅使行政办公室有更好的隐私性,而且更节能,因为双层玻璃的透气性减少了全年的供暖/制冷需求。自然是该项目的重要特征,正如精确的景观设计所展示的那样,它贯穿了建筑物本身。“绿色”是一个至关重要的建筑元素,在这个办公综合体的感知中起着重要作用。外部的绿色边界毫不突兀地将来访者引入物业的核心区域。进入室内后,漂浮在水景上的小型悬空花园,如莲花一般,延伸至标志性连接元素下方的大堂:玻璃悬臂保护着主入口,入口顶上设有壮观的室外绿色展厅。

Higold Headquarter, which is rising in Shunde, is an iconic complex where architectural elements, public spaces and interiors are integrated in a unique, strong identity. Pininfarina Architecture has authored the whole architectural project, from facade design to landscape, including interior design both for offices and public spaces.

The building was conceived as a living architecture, creating a seamless interaction between users and space. Thanks to the integration of advanced emerging technologies, a number of location based services allow different access and fruition of the building, activating customized journeys and services, maximizing the users’ well-being and the internal comfort.

The project takes its origin from the connection between two buildings – the main one dedicated to the offices and the other one used as a guesthouse. It draws inspiration from a poetic concept: a mother leading the way to her child, supporting him during the first steps of his life. The extension of the mother’s arm that reaches the child’s hand has been the driving element of the whole project, focused on the creation of a connection bridge. The iconicity of the building is enhanced by curtain walls that create a more shaded effect outwardly, thanks to a glazed double skin, and a more transparent surface internally.

This ensures, not only a better privacy for the executive offices, but also a great energy saving thanks to the air ventilation in the double skin that reduces the heating/cooling demand all year. Nature is a focal point of the project, as demonstrated by an accurate landscape design, that penetrates the building itself. The “green” is a crucial architectural element that plays an important role in the perception of this office complex. The external green boundaries softly introduce visitors to the core areas of the property. Once inside, small suspended gardens, floating on water features, like lotus flowers, lead to the main lobbies that are located underneath the iconic linking element of the project: a glazed cantilever that protects the main entrance and hosts a spectacular outdoor green showroom on the roof.